Εισόδημα από νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ για τους ιδιοκτήτες αναξιοποίητων εκτάσεων υπόσχεται να εξασφαλίσει ο όμιλος Mpimpas Investing Group με τη συμμετοχή τους, μέσω αντιπαροχής, σε επενδυτικό σχέδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Όμιλος Mpimpas Investing Group που πραγματοποιει επένδυση στον τομέα της ηλιοθερμίας, με την κατασκευή του Helios-Hellas2, του μεγαλύτερου ηλιοθερμικού πάρκου ισχύος 100.000 ΚW σε σε έκταση 2.000 στρεμμάτων στον Αυλώνα Αττικής,  διευρύνει την αναπτυξιακή του προοπτική μ’ ένα ακόμα έργο στον τομέα της πράσινης επιχειρηματικότητας.

Εφαρμόζοντας μια καινοτομική εκδοχή της  «αντιπαροχής», έχει την πρόθεση να αναδείξει και να αξιοποιήσει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα αναξιοποίητων εκτάσεων, οι οποίες λόγω της δυσμενούς νομοθεσίας, αποτελούν τεράστιο οικονομικό βάρος για τους ιδιοκτήτες τους, ως υψηλά φορολογήσιμο περιουσιακό στοιχείο. Με τη συμμετοχή του κάθε οικοπεδούχου στο επενδυτικό σχέδιο, η γη παραμένει για πάντα στην ιδιοκτησία του, ενώ συγχρόνως απολαμβάνει εισόδημα από την ενεργειακή αξιοποίηση της συνολικής έκτασης.

Στρατηγικός στόχος του Ομίλου, είναι η επιλογή 50.000 στρεμμάτων σε επιλεγμένες περιοχές όλης της επικράτειας για την ανάπτυξη στρατηγικής σημασίας έργων ΑΠΕ, με το όραμα να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ήδη η πρωτοβουλία αυτή, έχει δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο, με συνεταιριστικές οργανώσεις αλλά και ιδιώτες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο επενδυτικό σχέδιο.  

Ο Όμιλος επενδύσεων ΜΠΙΜΠΑΣ Α.Β.Ε.Ε είναι 100% ελληνικών συμφερόντων και εδρεύει σε ιδιόκτητο κτήριο στη Λεωφόρο Μαραθώνος 68-70, στην Παλλήνη. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και επιδοτήσεων στους τομείς συμβουλευτικών υπηρεσιών έρευνας, μελέτης, σχεδιασμού και προγραμματισμού καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων.