«Πολιτική απόφαση θα είναι το κλείσιμο των Τσιμέντων Χαλκίδας» σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ηλίας Κούκουρας, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν προσέρχονται στη διαβούλευση, η μόνη επιλογή είναι να εγκρίνουν τα αρμόδια υπουργεία ομαδικές απολύσεις.

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε προχθές η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τσιμέντων, με τον Διευθύνοντας Σύμβουλο της Γαλλικής Lafarge Pierre Deleplanque κατά την οποία η Ομοσπονδία  ενημερώθηκε σχετικά με την απόφαση  πολυεθνικής εταιρίας, να διακόψει οριστικά την λειτουργία του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής πολυεθνικής δεν απεδέχθη κανενός είδους μεσολάβηση ή πρόταση, για την εκκίνηση μια υγιούς και δημοκρατικής διαπραγματευτικής διαδικασίας για την λειτουργία του εργοστασίου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. Η Ομοσπονδία έπειτα απ’ αυτήν την διοικητική δυσκαμψία…., και στα πλαίσια των αποφάσεων που καθορίστηκαν στην προηγούμενη ολομέλεια της, θα συγκαλέσει την Τετάρτη 17-04-2013 προέδρους και γ. Γραμματείς των σωματείων και το Δ.Σ του σωματείου της Χαλκίδας, προκειμένου να καθοριστεί το είδος, η έκταση, και ο τρόπος κλιμάκωσης των ενεργειών.

Εν τω μεταξύ χθες οι βουλευτές των ανεξάρτητων Ελληνών Τ.Κουίκ και Ραχήλ Μακρή επισκέφθηκαν το Σωματείο εργαζομένων και ενημερώθηκαν από τους εργαζομένους για τους λόγους που οδηγούν τη Lafarge  στο κλείσιμο των τισμέντων Χαλκίδας.