Κυπριακές Αερογραμμές: Αμεσα η εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης-σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή

Κυπριακές Αερογραμμές: Αμεσα η εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης-σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή

Το υπουργικό συμβούλιο της μεγαλονήσου αποφάσισε χθες ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις πτήσεις της ως το τέλος του καλοκαιριού και παράλληλα κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. 

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών, που περιλαμβάνει απόλυση 560 υπαλλήλων, οριζόντια περικοπή μισθών κατά 8% και μείωση του στόλου της εταιρείας κατά τέσσερα αεροσκάφη.

Η διεύθυνση και τα συνδικάτα του αερομεταφορέα, σε έκτακτες συσκέψεις, μελετούν την πρόταση δεδομένου ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε διάστημα μερικών εικοσιτετραώρων.
Ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, Σταύρος Σταύρου, υποστήριξε ότι αν δεν λαμβανόταν χθες πολιτική απόφαση για τη στήριξή τους, ενδεχομένως η εταιρεία να κατέρρεε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα 360 υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 200 έως το τέλος Απριλίου, χωρίς να πάρουν αποζημίωση. Ο κ. Σταύρου αποκάλυψε, μάλιστα, ότι υπάρχουν έτοιμοι κατάλογοι υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν.
Όσον αφορά στη μείωση του στόλου, σημείωσε ότι δύο από τα δέκα αεροπλάνα τα οποία νοικιάζει η εταιρεία θα επιστραφούν έως το τέλος Απριλίου, ενώ τα άλλα δύο θα καταβληθεί προσπάθεια να υπενοικιασθούν σε άλλη εταιρεία μαζί με τα πληρώματά τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο