Το υπουργικό συμβούλιο της μεγαλονήσου αποφάσισε χθες ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις πτήσεις της ως το τέλος του καλοκαιριού και παράλληλα κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. 

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών, που περιλαμβάνει απόλυση 560 υπαλλήλων, οριζόντια περικοπή μισθών κατά 8% και μείωση του στόλου της εταιρείας κατά τέσσερα αεροσκάφη.

Η διεύθυνση και τα συνδικάτα του αερομεταφορέα, σε έκτακτες συσκέψεις, μελετούν την πρόταση δεδομένου ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε διάστημα μερικών εικοσιτετραώρων.
Ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, Σταύρος Σταύρου, υποστήριξε ότι αν δεν λαμβανόταν χθες πολιτική απόφαση για τη στήριξή τους, ενδεχομένως η εταιρεία να κατέρρεε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα 360 υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 200 έως το τέλος Απριλίου, χωρίς να πάρουν αποζημίωση. Ο κ. Σταύρου αποκάλυψε, μάλιστα, ότι υπάρχουν έτοιμοι κατάλογοι υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν.
Όσον αφορά στη μείωση του στόλου, σημείωσε ότι δύο από τα δέκα αεροπλάνα τα οποία νοικιάζει η εταιρεία θα επιστραφούν έως το τέλος Απριλίου, ενώ τα άλλα δύο θα καταβληθεί προσπάθεια να υπενοικιασθούν σε άλλη εταιρεία μαζί με τα πληρώματά τους.