Με στόχο την ενίσχυση και εμβάθυνση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Ρωσίας διοργανώνει επιχειρηματική συνάντηση εργασίας, αύριο (Παρασκευή, 12.4.2013) στα Γραφεία του, Ξενοφώντος 5.

Στην επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής/Τεχνολογικής και Επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμούς στους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας κ. Maxim Sokolov και από ελληνικής πλευράς ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, καθώς και ο Γεν. Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εναρκτήριες ομιλίες από τους κκ. Χάρη Δαυίδ, Αντιπρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας και Alexander Murychev, Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ρωσίας-Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για το «Επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα» από τον  κ. Αριστομένη Συγγρό, Πρόεδρο του Invest in Greece Agency καθώς και για τους στόχους της επιχειρηματικής αποστολής στη Μόσχα, που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Μαΐου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικών Συναντήσεων «GO INTERNATIONAL».

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία της αυριανής εκδήλωσης ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής επισημαίνει ότι «ο ΣΕΒ, εκπροσωπώντας το δυναμικό τμήμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, εργάζεται σταθερά όλο το τελευταίο διάστημα για την ενδυνάμωση και διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης,  τη στήριξη της εξωστρέφειας και την ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας.  Στην προσπάθεια αυτή η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών έχει αναδειχθεί σε πολύτιμο συμπαραστάτη και αρωγό της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας».

 Στην συνάντηση θα μετάσχει ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών του Ρωσικού τμήματος του Συμβουλίου που θα έρθουν στην Αθήνα με επικεφαλής τον 1ο  Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και Συμπρόεδρο του Συμβουλίου κ. Alexander Murychev. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας στην οποία προεδρεύουν ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Maxim Yurievich Sokolov και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, οι οποίοι θα παραστούν και θα μιλήσουν στη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ρωσίας.

Το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς εστιάζεται στους τομείς ενέργειας, αγροτικής βιομηχανίας, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, εμπορίου, μεταφορών, logistics ενώ θα πραγματοποιηθούν και κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις.