Μακρά έρευνα, από πλευράς των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σχετικά με την δεύτερη προσπάθειά της Aegean να εξαγοράσει την Olympic Air, γεγονός που ίσως την οδηγήσει να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Aegean υπέβαλε τον περασμένο μήνα έναν κατάλογο με ευνοϊκότερους όρους σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της συγχώνευσης με την πρώην Ολυμπιακή, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις της.

Οι αεροπορικές εταιρείες που συγχωνεύονται συχνά προσφέρονται να παραχωρήσουν χρονοθυρίδες ή δικαιώματα εκτέλεσης συγκεκριμένων πτήσεων και να δίνουν σε αντίπαλές τους πρόσβαση σε προγράμματα πτήσεων ώστε να καθησυχάζονται οι ανησυχίες περί ενδεχόμενης δημιουργίας μονοπωλίων.

"Η Επιτροπή αναμένεται να κινήσει μια εις βάθος έρευνα για την υπόθεση" της συγχώνευσης αυτής, ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες στο Ρόιτερς.
Αυτού του είδους οι έρευνες διαρκούν 90 εργάσιμες ημέρες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Αρχή Ανταγωνισμού της ΕΕ θα παρατείνει την δοσμένη προθεσμία για να αποφασίσει σχετικά με τη συγχώνευση —η οποία ήταν η 23η Απριλίου— ως το δεύτερο εξάμηνο του έτους.