Τα Starbucks γιορτάζουν 10 χρόνια στην Ελλάδα και κερνάνε δωρεάν καφέ! Την Τετάρτη 17 Απριλίου και για όλη την ημέρα, προσφέρουν δωρεάν tall Cappuccino, Freddo Cappuccino και Freddo Espresso.

Η Starbucks άνοιξαν το πρώτο τους πιλοτικό κατάστημα το 1985 και το 1992 με 165 καταστήματα εισήχθησαν οι μετοχές τους στην Wall Street. Από τότε, η εταιρεία συνέχισε την επέκταση της με ταχείς ρυθμούς και σήμερα το δίκτυο της ανέρχεται σε πάνω από 18.000 σημεία πώλησης παγκοσμίως.Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της είναι 43 δισεκατομμύρια δολάρια και απασχολεί 160.000 εργαζόμενους. Έχει p/e 30, ετήσια έσοδα 13,6 δισεκατομμύρια και χρέη μόλις 550 εκατομμύρια δολάρια

Τα Starbucks έχουν ταχεία ανάπτυξη στην Κίνα και γενικότερα σε ολόκληρη την  Ασία. Μόνο στην Κίνα, το σχέδιο είναι να προστεθούν άλλα 1.300 νέα καταστήματα.

Ταυτόχτονα έρευνες που έχουν διεξαχθεί για λογαριασμό της Starbucks, θεωρούν ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος για περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ. Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για να προσθέσουν 1500 νέα καταστήματα στην περιοχή των ΗΠΑ και 3000 σε ολόκληρη την αμερικάνικη ήπειρο μέχρι το 2015.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εστιάζονται στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά λόγω των συνθηκών ύφεσης που δημιουργούνται, δυσχεραίνεται όλο και περισσότερο η κατάσταση.