Συνεχίζονται οι εντατικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με κεντρικό θέμα τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Στις 15.00 έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών. 

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής σύσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους επικεφαλής της τρόικας, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης για το θέμα του Δημοσίου, πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης. 

Ανάλογες δηλώσεις έκανε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και μετά από την πρωινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, λίγο πριν ο κ. Στουρνάρας αναχωρήσει για το Δουβλίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το άτυπο Eurogroup.

«Είμαστε πολύ κοντά σε όλα τα σημεία», ανέφερε ο παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι ο υπουργός πηγαίνει στο άτυπο Eurogroup «με πολλά κλειστά ζητήματα». Σημείωσε πάντως ότι ανακοινώσεις θα γίνουν για το σύνολο του «πακέτου», αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, ο κ. Μανιτάκης εκτίμησε χθες ότι την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει και αυτό το θέμα, ενώ χαρακτήρισε «άψογη» τη συνεργασία που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, αποκαλώντας «μυθεύματα» τις περί του αντιθέτου διαρροές.