Μετά από μια δεκαετία, ο όμιλος Χαραγκιώνη επιστρέφει στην ανάπτυξη του εμπορίου του κέντρου του Πειραιά, με την ανάπλαση δύο παραδοσιακών κτιρίων τοπόσημων, των Μεγάρων Σπυράκη oMILκαι Πολίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Μέγαρο Σπυράκη με προσόψεις σε τρεις κεντρικούς δρόμους και ανωδομή 3.700 τετραγωνικών μέτρων, έχει εκμισθωθεί συνολικά για μακροχρόνια χρήση στη μεγάλη διεθνή αλυσίδα λιανικού εμπορίου, Η&Μ. Στόχος είναι να δημιουργηθεί εδώ το καλύτερο κατάστημα της αλυσίδας στη Νότια Ευρώπη και ένα από τα πέντε καλύτερά της στον κόσμο, από το σύνολο των 2.800 καταστημάτων της. Το νέο κατάστημα θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 8 Ιουνίου.

Το Μέγαρο Πολίτη με προσόψεις και αυτό σε τρεις κεντρικούς δρόμους και ανωδομή 4.000 τετραγωνικών μέτρων εκμισθώθηκε ήδη μερικώς στον οίκο Λουμίδη, ο οποίος μεταστέγασε εδώ τη ναυαρχίδα του για τον Πειραιά. Στόχος του ομίλου Χαραγκιώνη είναι να πλαισιώσει τον "Λουμίδη" με ανάλογης "προσωπικότητας" καταστήματα, για να ανανεώσει το προφίλ της Πειραϊκής αγοράς τροφίμων.

Με την επενδύσεις αυτές, ο όμιλος Χαραγκιώνη πιστεύει ότι θα έρχονται στον Πειραιά καταναλωτές από όλο το λεκανοπέδιο αλλά και τουρίστες, ειδικά την περίοδο των διακοπών, αφού οι κύριες προσόψεις και των δύο ακινήτων βρίσκονται στις δύο λεωφόρους που οδηγούν στο λιμάνι της πόλης (Βασιλέως Γεωργίου και Γούναρη), ενώ η κρουαζιέρα προοιωνίζεται να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό πόλο για την ανάπτυξη του Πειραϊκού εμπορίου.