Μια εντελώς νέα οικιστική περιοχή αναπτύσσεται στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας δίπλα στo Sofia Ring Mall που κατασκευάζεται δίπλα στο μοναδικό κατάστημα ΙΚΕΑ της Βουλγαρίας, με επενδυτές τους ελληνικούς ομίλους Φουρλής και Danaos. Οι δύο όμιλοι σύμφωνα με πληροφορίες   σχεδιάζουν να επενδύσουν 70 εκ. ευρώ σε ένα συγκρότημα κατοικιών και ένα επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για  ένα business project.  Οι επενδύσεις αυτές  αποτελούν  μέρος της επένδυσης 300 εκ ευρώ για την ανάπτυξη του ευρύτερου σχεδίου  Sofia Ring Mall που έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί.

Sofia Ring Mal
Συνολικά, το   Sofia Ring Mall θα αποτελείται από 69 000 τετραγωνικά μέτρα μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, και 172 000 τετραγωνικά μέτρα συνολικής επιφάνειας κτιρίου σε 3 ορόφους.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του  Sofia Ring Mall είναι ότι θα αποτελεί ένα συγκρότημα που θα απαντάει στο σύνολο των αναγκών των καταναλωτών τόσο των καταναλωτικών όσο και των ψυχαγωγικών.  

Η επένδυση θα καλυφθεί χρηματοδοτικά από ίδια κεφάλαια σε ποσοστό 45%, ενώ το υπόλοιπο 55% από τραπεζικό δανεισμό. Η συμμετοχή του κάθε ομίλου στο μεικτό σχήμα είναι 50%.

Το  Sofia Ring Mall φιλοδοξεί να γίνει ο  μεγαλύτερη προορισμός  λιανικής πώλησης και ψυχαγωγίας της Βουλγαρίας και είναι το πρώτο κτίριο  του αναπτυξιακού σχεδίου που θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο.

Το εμπορικό κέντρο θα έχει θέα στο  βουνό Vitosha, στην πόλη και σε καταπράσινες περιοχές. Θα διατίθενται προς μίσθωση πάνω από 200 καταστήματα, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται καταστήματα μόδας και αθλητισμού, ψυχαγωγίας, ένα πολυσινεμά με 10 αίθουσες.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από το επενδυτικό σχήμα, σε πλήρη ανάπτυξη το εμπορικό κέντρο θα έχει πάνω από 200 καταστήματα -μόδας, αθλητισμού, ψυχαγωγίας κ.λπ.- καθώς και έναν πολυκινηματογράφο με 10 αίθουσες, σε ένα χώρο 69.000 τ.μ., προς εκμίσθωση επιφάνειας.

Από τους χώρους αυτούς περίπου 25.000 τ.μ., προορίζονται για καταστήματα-«άγκυρες» και πάνω από 20.000 τ.μ., για επώνυμα brands στο χώρο της ένδυσης και υπόδησης, ενώ προβλέπεται και χώρος στάθμευσης με δυναμικότητα φιλοξενίας 3.500 αυτοκινήτων.

Οι συμφωνίες

Εχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια για την παρουσία τους στο υπό κατασκευή Sofia Ring Mall οι επιχειρήσεις Piccadilly, Yavor Furniture, Mr Bricolade, CineGrand, Technomarket και το Public.

   M.Πρωτονοταρίου