Η έγκριση της δανειακής σύμβασης για την Κύπρο θέτει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που υπάρχει από το 2011, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η Κύπρος, για πρώτη φορά από το 2011, όταν αποκλείστηκε από τις αγορές, εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του χρέους της και τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

«Η Κύπρος διασώθηκε από τον κίνδυνο χρεοκοπίας και διασφάλισε την παραμονή της στο ευρώ. Η έγκριση της δανειακής σύμβασης από το Eurogroup είναι μια ανακούφιση, αλλά δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς,» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η κυβέρνησης δεν έχει πρόθεση να συντηρήσει την άγονη αντιπαράθεση για το ποιος φταίει και το αφήνει αυτό στη μνήμη και στην κρίση του λαού και στο έργοτης Ερευνητικής Επιτροπής που έχει διοριστεί για αυτό το θέμα.

«Για την Κυβέρνηση τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και της σκληρής δουλειάς όλων μας. Μηδενός εξαιρουμένου. Με την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης, η Κυβέρνηση, ως η έχουσα την πρωταρχική ευθύνη, θα εφαρμόσει πιστά και αποτελεσματικά τη σύμβαση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανόρθωση της κυπριακής οικονομίας», είπε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο σε διήμερη συνεδρία και στη συνέχεια η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων για ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση της Οικονομίας.

«Σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια η Κυβέρνηση θα καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα, ανεξαρτήτως των όποιων διαφωνιών, να συνδράμουν. Η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ή οποιουδήποτε, αλλά είναι ευθύνη όλων μας και η κοινωνία αναμένει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να είναι θετικές και εποικοδομητικές, για το κοινό καλό,» είπε ο κ. Στυλιανίδης.