Στο βήμα του συνεδρίου του Economist βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συμφωνία της τρόικας με την κυβέρνηση για τις τρέχουσες συζητήσεις που αφορούσαν στην επανεξέταση του προγράμματος. 
«Αυτό θα ανοίξει δρόμους για περαιτέρω βήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τρόικας από την πλευρά του ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση», σημείωσε, ενώ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο είπε από το βήμα του συνεδρίου: «Δεν έχουν υπάρξει αναγκαστικές απολύσεις στο δημόσιο. Πρέπει να εξισορροπήσουμε αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο με αυτό που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και λαμβάνει μέτρα».

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, «οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι ανεπιτυχείς» δήλωσε ο επικεφαλής της Τρόικας τονίζοντας «χρειάζεσαι νέα άτομα για να έχεις έναν αποδοτικό δημόσιο τομέα. Δε θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Θα υπάρξει αντικατάσταση προσώπων με νέα. Η κυβέρνηση κάνει πολύ αποφασισμένα αυτή την προσπάθεια».

Ο Πολ Τόμσεν εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι καλύτερος για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα πετύχει σύντομα πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε και εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Αναφερόμενος στην ύφεση εξήγησε ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές δεν είναι η αιτία της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη.

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ενώ σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέφερε πως τα 50 δισ. ευρώ αποτελούν βάση για την υπόθεση εργασίας ότι οι τράπεζες αργά αλλά σταθερά θα διευρύνουν τους ισολογισμούς τους.