Την εταιρεία χημικών PRODIS Θ. Τριανταφύλλου Α.Ε.που παράγει πρώτες ύλες για τις βιομηχνίες απορρυπαντικών εξαγόρασε η εταιρεία Polymers & Colors. Η εταιρεία Prodis ανήκε στην οικογένεια Γιαννίδη, γνωστή στην αγορά από την δραστηριοποίηση της με τα οικοδομικά χρώματα Vitex.  Οι δύο εταιρίες μαζί, παρέχουν πλέον μια μεγάλη σειρά προιόντων για πολλούς τομείς της βιομηχανίας.

Η εταιρεία Polymers & Colors  δραστηριοποιείται στον τομέα πρώτων υλών για τις βιομηχανίες χρωμάτων, μελανιών και συγκολλητικών ουσιών και ανήκει στον κ. Θ.Μπουκουβάλα.Ο νέος Πρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος της PRODIS, κος Θεόδωρος Μπουκουβάλας, ο οποίος κατέχει ανάλογη θέση και στην Polymers & Colors A.E. δήλωσε: «Το αναπτυγμένο δίκτυο πωλήσεων και η εφοδιαστική αλυσίδα της P&C στην N. A. Ευρώπη σε συνδυασμό με την μακροχρόνια παρουσία της PRODIS στους τομείς της δραστηριότητας της δημιουργούν μια νέα δυναμική για τον χώρο των βιομηχανικών πρώτων υλών.»

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της PRODIS κος Αρμόδιος Γιαννίδης δήλωσε: «στα πλαίσια της επικέντρωσης της στρατηγικής μας για ενδυνάμωση στον χώρο των οικοδομικών χρωμάτων και επέκταση σε νέες αγορές, προβήκαμε σε αποεπένδυση και απεμπλοκή από την PRODIS Α.Ε., μία ιστορική εταιρεία της οποίας η οικογένεια μας είχε τον έλεγχο επί 17 χρόνια. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας, συνεταίρους, εργαζόμενους, πελάτες και προμηθευτές για την συνεργασία τους».

Η POLYMERS & COLORS Α.Ε. ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό τις πωλήσεις και την τεχνική υποστήριξη βιομηχανικών πρώτων υλών και μηχανημάτων. Σήμερα διαθέτει πρώτες ύλες, μηχανήματα, λογισμικό, ιδέες και λύσεις που απευθύνονται στις βιομηχανίες χρωμάτων, βερνικιών, μελανιών, οικοδομικών υλικών και συγκολλητικών ουσιών, σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη, με κέντρο διανομής και διοίκησης καθώς και εργαστηρίων στην Αθήνα και τοπικά γραφεία πωλήσεων και υποστήριξης σε όλες τις χώρες της περιοχής.

Τα συστήματα δημιουργίας αποχρώσεων αλλά και οι πρώτες ύλες για υψηλής τεχνολογίας προϊόντα φιλικά για το περιβάλλον, είναι δυο τομείς, στους οποίους η εταιρεία μας είναι προσανατολισμένη, αλλά και έχει εμπειρία πολλών χρόνων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μεταφορά αυτής της τεχνολογίας στους πελάτες  της η οποία και επιτυγχάνεται με ολοκληρωμένες προτάσεις για κάθε εφαρμογή, με συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και με τη χρήση των σύγχρονων εργαστηρίων μας υπό την καθοδήγηση των διακεκριμένων οίκων με τους οποίους συνεργαζόμαστε και αντιπροσωπεύουμε. 

Η PRODIS  ιδρύθηκε το 1959 από τον Δρ. Θωμά Τριανταφύλλου με δραστηριότητα την παραγωγή πρώτων υλών γιακαλλυντικά και απορρυπαντικά εφαρμόζοντας χημικές αντιδράσεις για πρώτη φορά στον ελληνικό χώρο.

Σήμερα, πέρα από την διάθεση πρώτων υλών για τους παραπάνω τομείς παράγει αξιοποιώντας δική της ευρεσιτεχνία Poly Aluminium Chloride (PAC) και άλλα πολυμερή που προορίζονται για την επεξεργασία νερού, χημικούς καιβιολογικούς καθαρισμούς αλλά και συστήματα χημικών που προορίζονται για τη βιομηχανία προσμίκτων σκυροδέματος και προσθέτων τσιμέντου. Επίσης δραστηριοποιείται σαν παραγωγή εξειδικευμένων προιόντων για τρίτους.