Κάποιοι, αμέσως μετά την ματαίωση  της συμφωνίας ΕΘΝΙΚΗΣ- EUROBANK, επιχείρησαν να επιρρίψουν όλο το βάρος των ευθυνών στον κ. Τουρκολιά.

Οι μεθοδεύσεις έγιναν σε παρασκηνιακό επίπεδο με τις γνωστές προβοκατόρικες μεθόδους. Αρχικά παρουσιάσαμε από το moneypost ως αρχιτέκτονα  του παρασκηνίου το  Υπουργείο Οικονομικών βάσει ασφαλών πληροφοριών. Το απόγευμα της ίδιας μέρα ο κ. Στουρνάρας εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον κ. Τουρκολιά. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού.


Την ίδια ώρα κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά ισχυρίζονται ότι το κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής είχε στο μεταξύ παραδώσει στον Πρωθυπουργό αναλυτικό φάκελο με τις ενέργειες που είχε κάνει για την συνένωση των δύο τραπεζών, παρουσιάζοντας αναλυτικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Επιστολές, mails, εγκρίσεις με υπογραφές των ευρωπαίων εταίρων αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων, είναι μερικά από τα έγγραφα  τα οποία περιείχε ο ογκώδης φάκελος. Εν πολλοίς  το περιεχόμενο του φακέλου είχε όλες εκείνες στις πληροφορίες που αποδείκνυαν ότι ο κ. Τουρκολιάς ενήργησε «by the book».

Ο κ. Σαμαράς μετά την πλήρη ενημέρωση του έδωσε αμέσως εντολή να «μαζευτούν» όλοι εκείνοι που επιχειρούσαν να διαρρεύσουν κλίμα δυσαρέσκειας από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου ένεκα της ματαίωσης της συμφωνίας λόγω τρόικας.

Πάντως ουδείς- με βάσει τα στοιχεία τα οποία έχουν στα χέρια τους τα στελέχη της ΕΘΝΙΚΗΣ- είναι σε θέση να ερμηνεύσει γιατί «στράβωσε» η συμφωνία.

Άρτεμις Παραδείσου