Ανήσυχη είναι η ιταλίδα υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλύπτονται οι ανάγκες του ταμείου ανεργίας.

«Αν καταφέρω να προορίσω για την χρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας άλλο ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα ένοιωθα ικανοποιημένη. Υπάρχει ο κίνδυνος όμως το ποσό αυτό να μην αποδειχτεί αρκετό για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες», δήλωσε η Φορνέρο σε εκπομπή της δημόσιας ραδιοφωνίας Rai.

«Πιστεύω ότι δεν θα χρειασθούν έκτακτα οικονομικά μέτρα, εμπιστεύομαι όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι», πρόσθεσε η Φορνέρο, η οποία διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.

Η γραμματέας του ιταλικού συνδικάτου Cgil Σουζάνα Καμούσο σήμανε συναγερμό χθες, τονίζοντας ότι «σε κάποιες περιφέρειες της Ιταλίας, τα χρήματα του ταμείου ανεργίας μπορεί να εξαντληθούν πριν ακόμη μπούμε στον Ιούνιο».

Σε δηλώσεις της στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, η Καμούσο πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθούν πάση θυσία όλα τα ποσά που απαιτούνται για την χρηματοδότηση του ταμείου, διότι διαφορετικά θα μείνουν χωρίς εισόδημα πάνω από 500.000 δικαιούχοι ειδικών επιδομάτων, (με αποτέλεσμα να υπάρξει) νέα μείωση της κατανάλωσης και ακόμη βαθύτερη κρίση της οικονομίας».