Τις δύο νέες επενδύσεις του PJ Tech Catalyst Fund ανακοίνωσε ο Λουκάς Πηλίτσης, CEO του Private Equity & Venture Capital Group του ομίλου Πειραιώς, μιλώντας το Σάββατο στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, σε μία παρουσίαση του fund, αλλά και για τη "σχέση" επιχειρηματία - επενδυτή.

Η πρώτη επένδυση  αφορά σε ποσό 300.000 ευρώ στην γνωστή εφαρμογή iKiosk, ενώ η δεύτερη επένδυση αφορά σε ποσό 100.000 ευρώ στην Kyttaro Games. Η δεύτερη, μάλιστα, αναμένεται να είναι η πρώτη startup εταιρεία που θα φιλοξενηθεί στο IQbility, το "εκκολαπτήριο" που εγκαινίασε πρόσφατα ο όμιλος Quest σε στρατηγική συνεργασία με το PJ Tech Catalyst Fund.

Το σύστημα που έχει αναπτύξει η iKiosk απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές περιπτέρων, καταστημάτων ψιλικών ειδών και λοιπές επιχειρήσεις εντατικής λιανική και επιτρέπει τη διαχείριση εργασιών όπως τύπωμα αποδείξεων, επιστροφές τύπου, έλεγχος υπαλλήλων, οφειλές και άλλες.

Η Kyttaro Games αποτελεί μία ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης casual games και προέρχεται από την Kyttaro Tech. Δημιουργεί παιχνίδια διαφόρων ειδών και σε διάφορες πλατφόρμες.

To PJ Tech Catalystventure capital fund είναι το νέο  το Venture Capital, που δημιούργησε το Venture Capital & Private Equity (VC & PE) Group του ομίλου Πειραιώς.  Το νέο fund επενδύει μετοχικά σε νεοσύστατες καινοτομικές εταιρείες στον χώρο του Information Technolοgy Communications (ICT) στην Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι τη νέα επιχειρηματικότητα σε ένα στρατηγικό τομέα για την χώρα.