current views are: 1

15 Απριλίου 2013
Δημοσίευση12:53

Κωστής Χατζηδάκης-Economist: «Ανάπτυξη στο γκρεμό και στο κενό δεν γίνεται»

 «Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.Κινούμαστε πάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες: ρευστότητα, επανεκκίνηση έργων, προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων».

Δημοσίευση 12:53’
αρθρο-newpost

 «Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.Κινούμαστε πάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες: ρευστότητα, επανεκκίνηση έργων, προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων».

«Ανάπτυξη στο γκρεμό και στο κενό δεν γίνεται», ανέφερε χαρκατηριστικά από το βήμα του Economist ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τόνισε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που είναι σταθερή και θα παραμείνει σταθερή γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Ελλάδας και κινούμαστε πάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες: ρευστότητα, επανεκκίνηση έργων, προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων

Οπως επεσήμανε παρ’ ότι οι θυσίες, που έχουν γίνει είναι μεγάλες, και πιο σκληρές από οπουδήποτε αλλού, πλειοψήφησαν οι δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Τώρα υπάρχεια ανάγκη για ανάπτυξη.Ομως η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, ούτε είναι θέμα ευχών και προσευχών. Προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες και συγκεκριμένο σχέδιο. Η κυβέρνηση εργάζεται με αποφασιστικότητα για να πετύχει τους στόχους της.

«Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας», ανάφερε.  Σχετικά με τις τράπεζες σημείωσε, «συνεχίζουμε την προσπάθεια της ανακεφαλαιοποίησης χωρίς αμφιταλαντεύσεις και χωρίς καθυστερήσεις. Είναι μια εξέλιξη που θα έχει σημαντική οικονομική και πολιτική σημασία. Θα είναι ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα». 

 «Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ασφαλώς είναι γνωστές οι συζητήσεις με την τρόικα και οι παρατηρήσεις. Εμείς, ως ελληνική κυβέρνηση, θα προχωρήσουμε χωρίς καθυστερήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα», σημείωσε.

 Για το τρέχον ΕΣΠΑ, ανέφερε ότι ενώ στο α’ εξάμηνο είχαμε πετύχει το 58% του στόχου του μνημονίου, στο β’ εξάμηνο πετύχαμε  το 102% του στόχου, ενώ επεσήμανε ότι μέσα στον Απρίλιο ξεκινούν και πάλι τα έργα για τους αυτοκινητοδρόμους, δημιουργώντας 25.000 θέσεις εργασίας.