Ισπανία: Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η Pescanova

Ισπανία: Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η Pescanova

Ο ισπανικός γίγαντας των κατεψυγμένων ψαρικών Pescanova SA ανακοίνωσε σήμερα πως κατέθεσε αίτηση για ένταξή της στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, αν και παράλληλα θα επιδιώξει να συνεχίσει την δραστηριότητά της.

Η Εθνική αρχή εποπτείας Χρηματιστηριακών Συναλλαγών είχε δώσει διορία ως σήμερα στην Pescanova για να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με τις διαφορές που προέκυπταν στον ισολογισμό της εταιρείας.

Η Pescanova ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει να έλθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της προκειμένου να διατηρήσει αμείωτη την παραγωγή και τις δραστηριότητές της.

Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στην Αυτόνομη Περιοχή της Γαλικίας (βορειοδυτική Ισπανία), αυτοπεριγράφεται ως η μεγαλύτερη εταιρεία αλιευμάτων στην Ευρώπη, με ένα στόλο άνω των 90 σκαφών και πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο.

Η εφημερίδα Ελ Παΐς ανέφερε σε δημοσίευμά της πως ο πρόεδρος της Pescanova Μανουέλ Φερνάντεθ ντε Σόουσα πώλησε κρυφά το μερίδιό του στην επιχείρηση. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο ντε Σόουσα διέθεσε στην αγορά τις μετοχές του σε μία προσπάθεια να αυξήσει τη ροή χρηματοδότησης προς την εταιρεία.

Η Pescanova θεωρείται πως δέχθηκε καίριο πλήγμα από την βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την ισπανική οικονομία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο