«Η δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist.


Ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι «υπάρχουν απτά αποτελέσματα», σημειώνοντας πως το εργατικό κόστος έχει μειωθεί, ενώ και οι εξαγωγές πάνε πάρα πολύ καλά.

Οι πρώτες θετικές εξελίξεις, όπως είπε, πρέπει να συνεχιστούν μέσω της βέλτιστης χρήσης των διαθέσιμων πόρων και της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σημείωσε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζονται στενά προκειμένου να καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επιχειρηματικές δραστηριότητες, ωστόσο τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν πολλά για να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση όσον αφορά στη ρευστότητα και να βοηθηθούν οι ΜμΕ».

Εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του ότι «η κυβέρνηση έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχει θέληση και από την πλευρά της επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα στον δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και της ανάκαμψης». «Αυτό», ανέφερε, «στηρίζεται από την αξιοπιστία που έχουν κερδίσει οι Έλληνες».