Η Σλοβενία χρειάζεται χρόνο και όχι πακέτο διάσωσης, επανέλαβε η πρωθυπουργός της χώρας Αλένκα Μπράτουσεκ προσδιορίζοντας, μάλιστα, το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων σε μέρες ή εβδομάδες και όχι μήνες.


Στη διάρκεια τηλεοπτικής της εμφάνισης, η κ. Μπράτουσεκ τόνισε ότι «τα λόγια δεν είναι αρκετά» και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει μέτρα έως ότου το πλήρες πρόγραμμα που προετοιμάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ετοιμαστεί.

Η ίδια εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι αυτό το πρόγραμμα θα κατευνάσει τους φόβους των επενδυτών και των αγορών και σημείωσε ότι η Σλοβενία ήρθε στο «προσκήνιο» έπειτα από την κρίση στην Κύπρο. Επίσης, η κ. Μπράτουσεκ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εγκαινιάσει, σύντομα, τις διαδικασίες πώλησης μίας ή δύο μεγάλων κρατικών εταιρειών, όμως, όπως είπε, δεν υπάρχει, προς το παρόν, συμφωνία μεταξύ των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού για το ποιες εταιρείες θα εισέλθουν σε αυτές τις διαδικασίες. 

Η ίδια ανέφερε ότι ορισμένες κρατικές εταιρείες δεν θα πωληθούν ποτέ, όπως ο οργανισμός λιμένα Luka Koper. Εξάλλου, υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και το σχέδιο για την σύσταση της αποκαλούμενης «κακής τράπεζας» που θα αναλάβει τα επισφαλή δάνεια των εμπορικών τραπεζών, όπως είχε επεξεργαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα αλλάξει.