current views are: 1

17 Απριλίου 2013
Δημοσίευση13:51

Costa Magica: Ξεκινάει τις κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά

Στα δρομολόγια από τον Πειραιά, θα διαθέτει ορισμένες καμπίνες για επιβάτες που θα επιβιβάζονται από το συγκεκριμένο λιμάνι.

Δημοσίευση 13:51’
αρθρο-newpost

Στα δρομολόγια από τον Πειραιά, θα διαθέτει ορισμένες καμπίνες για επιβάτες που θα επιβιβάζονται από το συγκεκριμένο λιμάνι.

 

Σε λιγότερο από είκοσι μέρες ξεκινά κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Costa Magica της εταιρείας Carnival. Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο της Costa (θυγατρική της Carnival) που θα εκτελεί δρομολόγια στη χώρα, και από τις 2 Μαΐου θα πραγματοποιήσει συνολικά 33 αναχωρήσεις από τον Πειραιά. Στα δρομολόγια από τον Πειραιά, θα διαθέτει ορισμένες καμπίνες για επιβάτες που θα επιβιβάζονται από το συγκεκριμένο λιμάνι.

Επίσης, η εταιρία συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το homeporting του πλοίου Costa Mediterranea σε Ηράκλειο και Ρόδο, ξεκινώντας τον Ιούνιο με δύο διαφορετικά δρομολόγια.

Εκπρόσωποι της Carnival είχαν συνάντηση εργασίας με τους υπουργούς Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς και με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη κατά την οποία συζητήθηκε  η χωροθέτηση του νέου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στην Αττική και τα σχέδια της εταιρείας για την περαιτέρω δραστηριοποίησή της στα ελληνικά λιμάνια.

Πρόκειται για ένα από τα ζητήματα που αφορούν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας, που σχεδιάζουν να αναπτύξουν το homeporting στα ελληνικά λιμάνια.

Πάντως, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν κυρίως στις υποδομές των λιμανιών, η κρουαζιέρα, σύμφωνα με τους ναυτιλιακούς πράκτορες, θα έχει καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι, ενώ ήδη έχει αυξηθεί κατά 15% και το μερίδιο των Ελλήνων που επιλέγουν αυτό το προϊόν διακοπών.


σχετικα αρθρα