Μέχρι τέλος της βδομάδας θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των υπαλλήλων που θα επιθυμούσε να περιληφθεί στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου από τις Κυπριακές Αερογραμμές.

 

Παράλληλα, η απόφαση της εταιρείας για 490 απολύσεις παραμένει.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση προς την κυβέρνηση για συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο των ΚΑ η αεροπορική εταιρεία ΜΕΑ (Middle East Airlines).

 

Tην ερχόμενη βδομάδα καταφθάνει στην Κύπρο κλιμάκιο της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa που έχει αναλάβει ν' αναδιοργανώσει την εταιρεία ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική, ευέλικτη και με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. των ΚΑ, Σταύρο Σταύρου, έγινε εκτενής παρουσίαση προς τους εκπροσώπους της ΜΕΑ, των σημερινών δεδομένων των ΚΑ και των προοπτικών που έχει η εταιρεία μετά τη πρωτοφανή αναδόμηση και μείωσης κατά περίπου 50% του αριθμού του προσωπικού.

 

Ο κ. Σταύρου κατέστησε σαφές ότι οι ΚΑ για να επιβιώσουν χωρίς άλλες ταλαντεύσεις θα πρέπει να εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ΜΕΑ αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον της.

 

Είπε ότι η Lufthansa θ' αναλάβει ουσιαστικά εκτελεστικό ρόλο για να εφαρμόσει μέτρα εξυγίανσης της εταιρείας, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για να κρατηθούν οι ΚΑ στη ζωή.

 

Θεωρεί σημαντική την απόφαση να παραμείνουν στις τάξεις της εταιρείας το τμήμα τροφοδοσίας και το τμήμα φορτίων, με μειωμένο αριθμό προσωπικού, όπως προκύπτει μέσα από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων.