Ένα πρόγραμμα που θα δώσει σάρκα και οστά σε καινοτόμες ιδέες και θα τις μετατρέψει σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι η τέταρτη κατά σειρά ενέργεια που υλοποιεί η COSMOTE στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο κόσμος μας, εσύ». Πρόκειται για την επιθυμία του Ηρακλή Παπαδόπουλου, να στηρίξει τους δημιουργικούς ανθρώπους και τις πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν την ιδέα τους να μετατρέπεται σε επιχείρηση.

Με στόχο την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων ευκαιριών η COSMOTE σε συνεργασία με τo φορέα StartIgniter (startigniter.com) δημιούργησε το πρόγραμμα COSMOTE StartUp! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με νέες ιδέες, οι οποίες με τη σωστή καθοδήγηση και την υποστήριξη από ειδικούς μπορούν να μεταμορφωθούν σε μία δυναμική επιχείρηση.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν, μαζί με την ομάδα τους, να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στο www.cosmotestartup.gr. Στη συνέχεια όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή από το χώρο των επιχειρήσεων. Είκοσι πέντε από αυτές θα συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο Boot Camp, με στόχο την αξιολόγηση του τρόπου εργασίας και επικοινωνίας τους. Εκεί θα γίνει και η επιλογή της τελικής δεκάδας, που θα συνεχίσει το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Στο τελευταίο στάδιο, ένα τετράμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης, εξέλιξης και ωρίμανσης επιχειρηματικών ιδεών, ένα ταξίδι στο Silicon Valley, τη μητρόπολη των start ups περιμένει τις προκριθείσες ομάδες. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, το πρόγραμμα θα καταλήξει σε μια ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης της τελικής ιδέας, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί σε υποψήφιους επενδυτές.

Με την τέταρτη ενέργεια του προγράμματος «Ο κόσμος μας, εσύ», η COSMOTE δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους με όραμα να δουν την ιδέα τους να υλοποιείται, συμβάλλοντας ακόμη μια φορά στην τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.