Οι υπουργοί Οικονομικών δεσμεύτηκαν στη σύνοδο του G20 να αναπτύξουν έως τον Σεπτέμβριο δημοσιονομικές στρατηγικές που θα εγγυώνται την βιωσιμότητα των κρατικών προϋπολογισμών.

«Η δημοσιονομική βιωσιμότητα στις ανεπτυγμένες οικονομίες παραμένει θεμελιώδης», σημείωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της G20 στην κοινή ανακοίνωσή τους μετά το τέλος της συνόδου τους στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες προέτρεψαν σήμερα την διεθνή κοινότητα να άρει το τραπεζικό απόρρητο και υπενθύμισαν ότι η παγκόσμια οικονομία απέφυγε μεν τους μεγάλους κινδύνους αλλά εξακολουθεί να καταγράφεται άνιση ανάκαμψη από την κρίση σε διεθνές επίπεδο.

«Προτρέπουμε όλες τις εθνικές αρχές να προχωρήσουν στην κατεύθυνση της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών στο πεδίο των τραπεζών, καθώς και να θεσπίσουν έναν γενικό κανόνα που θα ισχύει σε όλο τον κόσμο και θα προβλέπει την άρση του τραπεζικού απορρήτου», ανέφερε η τελική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου.