Σταμάτησε να πληρώνει τους προμηθευτές της στη Βουλγαρία η ελληνική Carrefour Μαρινόπουλος λόγω οικονομικών δυσχερειών σύμφωνα με το Novinite.com. Σύμφωνα με δηλώσεις των προμηθευτών στο βουλγαρικό περιοδικό Regal, το σύνολο των οφειλών της ανέρχεται σε 20-30 εκ. BGN (περίπου 15 εκ. ευρώ).

Το πρόβλημα με καθυστερήσεις πληρωμών άρχισε να εμφανίζεται στις αρχές του 2013 ενώ στις αρχές Απριλίου η εταιρεία προσπάθησε να επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής αλλά πλέον η εταιρεία άρχισε πια και να απορρίπτει επιβεβαιωμένες παραγγελίες.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών της μεγάλης αλυσίδας δημιουργούν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους Βούλγαρους προμηθευτές ενώ κάποιοι άλλοι έπαυσαν τη συνεργασία με την Carrefour.Τα πρώτα σημάδια των οικονομικών προβλημάτων του Ομίλου Μαρινόπουλου φάνηκαν το Σεπτέμβρη του 2012 όταν κάποιες τράπεζες έπαψαν να δέχονται εξασφαλίσεις πληρωμών.

Ως πιθανότερη αιτία αναφέρεται ότι είναι οι πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες στην αλυσίδα λιανικής λόγω της γρήγορης  ανάπτυξής της αλυσίδας στα Βαλκάνια. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται ιδιαίτερα κόστισε στην αλυσίδα η εξαγορά του σουπερμάρκετ Euromax στην Αλβανία.Σημειώνεται ότι το πρώτο κατάστημα  Carrefour στα Σκόπια άνοιξε το 2012 και σχεδιάζεται η επέκτασή του. Στη Βουλγαρία η αλυσίδα διαθέτει 18 καταστήματα.

Μ.Πρωτονοταρίου