Το  ενδιαφέρον της γαλλικής κυβέρνησης στρέφεται στις αποκρατικοποιήσεις, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρόμους και στους αυτοκινητοδρόμους, όπως προκύπτει μετά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη με τον Γάλλο ομόλογό του Φρεντερίκ Κουβιγιέ.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης ξεκινάει από το ΤΑΙΠΕΔ τον ερχόμενο Ιούνιο, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η κρατική εταιρεία των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF). Όσον αφορά την εταιρεία Rosco που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με το Γάλλο υπουργό Μεταφορών, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η γαλλική εταιρεία Alstom.

Σε ότι αφορά τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και στην αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ο Φρεντερίκ Κουβιγιέ είπε πως σχετικό ενδιαφέρον υπάρχει από τον γαλλικό κατασκευαστικό όμιλο της Vinci, ο οποίος και δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (συμμετέχει στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου καθώς και σε συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων).

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τη γαλλική κυβέρνηση για το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «οι δηλώσεις σήμερα του Γάλλου υπουργού Μεταφορών, αποτελούν απτή απόδειξη για ενεργό συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».