Η παραχώρηση χώρων ελλιμενισμού υδροπλάνων στο λιμάνι του Πειραιά εξετάσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ με πρωτοβουλία του πρέσβη του Καναδά κ. Ρόμπερτ Πεκ και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Ο Καναδός πρέσβης έχει και στο παρελθόν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση των διαδικασιών, αφού η καναδικών συμφερόντων Marine Aviation Services ενδιαφέρεται να αναλάβει την δημιουργία και λειτουργία υδατοδρομίων στη Ελλάδα.

O ΟΛΠ ως το τέλος του μήνα θα προτείνει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες πιθανές θέσεις για τον ελλιμενισμού υδροπλάνων, αλλά και διάθεση χερσαίων σταθμών επιβατών. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή Συμφωνιών Παραχώρησης για την δημιουργία υδατοδρομίου και υπολογίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου  θα ξαναπετάξουν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα.
 Το βασικό υδατοδρόμιο της Αθήνας, το πιθανότερο είναι να γίνει στον Πειραιά, ενώ τα πρώτα υδροπλάνα που θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες τσάρτερ πτήσεις στα νησιά του Ιονίου, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.