Στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής σωλήνων ευθείας ραφής μεγάλης διαμέτρου τύπου LSAW-JCOE προχωρά η Σωληνουργεία Κορίνθου. Η νέα μονάδα  θα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 400.000 τόνους σωλήνων και θα είναι σε θέση να παράγει σωλήνες με εξωτερική διάμετρο από 18’’ έως 56’’, πάχος τοιχώματος έως 40mm και μήκος σωλήνα έως 18,3 μέτρα και ποιότητα χάλυβα υψηλής αντοχής έως Χ100.Η έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας αναμένεται στις αρχές του 2015.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία για την  προμήθεια εξοπλισμού της μονάδας υπέγραψε σύμβαση με τη γερμανική εταιρία κατασκευής εξοπλισμού SMS Meer. Σημειώνεται ότι οι νέοι σωλήνες LSAW θα χρησιμοποιηθούν σε έργα ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή της Μεσογείου, στον Κόλπο του Μεξικού, στη Λατινική Αμερική, στη Δυτική / Ανατολική Αφρική, στη Βόρεια Θάλασσα και αλλού.

Με τη νέα αυτή επένδυση, η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για σωλήνες υψηλής αντοχής και καταπόνησης, που χρησιμοποιούνται σε κατασκευή υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου.