Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 51% της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ στον ελβετικό όμιλο Dufry AG.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εισηγμένη εταιρεία Folli Follie Group διατηρεί το 49% της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών την οποία μετατρέπει σε μια επιχείρηση διεθνούς εμβέλειας, ώστε οι άμεσες συνέργειες να βελτιώσουν σημαντικά την αξία του 49% της συμμετοχής τής FF Group.

Το τίμημα ανήλθε σε 200,5 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς, ενώ είχε προηγηθεί μεταφορά δανεισμού ύψους 335 εκατ. ευρώ στη θυγατρική εταιρεία που απορρόφησε τον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου, με αποτέλεσμα ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (bank net debt) της FF Group σχεδόν να μηδενίζεται.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είπε χαρακτηριστικά : «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της Ελληνικής Οικονομίας η συνεργασία αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο Ελληνικό Επιχειρείν, και επιβεβαιώνει την προσπάθεια προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων σε συμμετοχές και συμμαχίες με Ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμβάλουν στην απόκτηση know how διεθνούς εμπειρίας και κύρους και τελικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόση ανάγκη έχει η χώρα μας.»