"Καταθέσαμε μια δίκαιη προσφορά σε μια ανοιχτή διαδικασία", υπογράμμισε ο τσέχος επενδυτής Jiri Smejc, ο οποίος ελέγχει μαζί με τον επιχειρηματία Γιώργο Μελισσανίδη, την Emma Delta, την εταιρία που κατέθεσε την μοναδική προσφορά στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ. 

Ο κ. Smejc αρνήθηκε να απαντήσει για το εάν θα καταβάλλει νέα, βελτιωμένη προσφορά για τον Οργανισμό, όπως έχει ζητήσει η Αθήνα. 

Η εταιρία κατέθεσε προσφορά ύψους 622 εκατ. ευρώ για την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ, και το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από την εταιρία βελτιωμένο τίμημα, με διορία για να απαντήσει έως την Πέμπτη. 

Η Emma Delta, στην ανακοίνωσή της όπου επιβεβαιώνει την κατάθεση της προσφοράς, σημειώνει ότι το τίμημα ανέρχεται στα 682 εκατ. ευρώ εάν συμπεριλάβει κανείς τα μερίσματα ύψους 60 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα με βάση τους όρους της συμφωνίας. 

Υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος τόνισε στο Reuters ότι η εταιρία θα πρέπει να καταβάλλειτουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ, το μίνιμουμ τίμημα στην αποτίμηση από τον ανεξάρτητο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ.