Χρυσό Βραβείο κατέκτησε το ελαιόλαδο της «AiQ Εταιρεία Διεθνούς Εμπορίου» στον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου, ο οποίος διεξήχθη πρόσφατα στην Νέα Υόρκη, με 702 συμμετοχές από 22 κράτη. 

Το «AiQ 0,5» κατέκτησε την πρώτη θέση στη κατηγορία της Μεσαίας έντασης Ποικιλίας Κορωνέϊκη, καταγράφοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των υπολοίπων Ελληνικών συμμετοχών. 

Συγκεκριμένα, στις 18 Απριλίου, ανακοινώθηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα από την συντονιστική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Certis Cord εκδότης της Olive Oil Times, o κ. Steve Jenkins του Fairway Market, η κα. Dorothy Hamilton ιδρυτής και CEO του International Culinary Center και ο Gino Celleti, Chief Judge του διαγωνισμού. 

Όπως δήλωσε ο κ. Άρης Ξενόφος, ιδρυτής της AiQ, «η παραπάνω βράβευση πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα, που η Ελληνική γη μπορεί να προσφέρει στον καταναλωτή και καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για ένα προϊοντικό αποτέλεσμα που να μπορεί να σταθεί επάξια στα διεθνή σαλόνια της υψηλής διατροφής. Ταυτόχρονα μας οπλίζει με δύναμη στην προσπάθεια που καταβάλουμε να διαδώσουμε το επώνυμο Ελληνικό Ελαιόλαδο. Προσπάθεια, ομολογουμένως, επίπονη σε ένα περιβάλλον, που οι ανταγωνιστικές μας χώρες, Ιταλία , Ισπανία έχουν επενδύσει επί μακρόν χρόνο και διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που κυρίως την τελευταία διετία δείχνει να βρίσκει ρυθμό εξωστρέφειας».

H «AiQ Εταιρεία Διεθνούς Εμπορίου» (www.aiq.gr) διανύει ήδη τον δεύτερο χρόνο ζωής της και έχοντας ξεκινήσει από το Ελαιόλαδο και τα προϊόντα της Ελιάς ευελπιστεί να μπορέσει να διευρύνει σταδιακά τις δραστηριότητες της σε ποικιλία Ελληνικών ποιοτικών προϊόντων με στόχο να τα καταστήσει αναγνωρίσιμα στις διεθνείς αγορές. 

Η Εταιρεία έχει, ήδη, συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις και events σε Κίνα, Ρωσία και Ντουμπάι και στα άμεσα σχέδια της είναι η συμμετοχή της σε ανάλογες πρωτοβουλίες στην Μόσχα τον Μάιο και στην Κολωνία τον Οκτώβριο.