Η ευρωζώνη πρέπει να υλοποιήσει «γρήγορα» μια πλήρη τραπεζική ένωση για να γυρίσει τη σελίδα της κρίσης, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι επιθυμεί όλοι οι θεσμικοί μηχανισμοί να υλοποιηθούν «έως το καλοκαίρι».

«Η G20 έχει απευθύνει σαφή έκκληση για την επείγουσα υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης», κι αυτή «είναι μια γαλλική προτεραιότητα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, κάνοντας τον απολογισμό της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και ανώτατων στελεχών των κεντρικών τραπεζών των κυριότερων πλουσίων και αναδυόμενων χωρών την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

«Θα είμαι αδιάλλακτος», τόνισε.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν πριν από δύο εβδομάδες στο Δουβλίνο το κείμενο για τη δημιουργία μιας κοινής τραπεζικής εποπτείας.

«Για μένα, η τραπεζική ένωση, είναι μια πλήρης τραπεζική ένωση, καθολικής ισχύος», τόνισε ο Μοσκοβισί. «Υπάρχει βέβαια η ολοκληρωμένη εποπτεία… αλλά θα πρέπει να προστεθεί μια εγγύηση των καταθέσεων, κανόνες για εναρμονισμένες λύσεις, ένα εργαλείο για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ΕΜΣ στα ευάλωτα κράτη και, τέλος… μια ενοποιημένη αρχή για την επίλυση» των τραπεζικών κρίσεων.