Διακυμάνσεις παρατηρούνται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ώθηση που δίνουν στην αγορά οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ μετριάζεται από τα αδύναμα αποτελέσματα κάποιων σημαντικών ευρωπαϊκών εταιρειών.

Η ισπανική τράπεζα Santander καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSEurofirst 300, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς. Πτώση σημειώνει και η μετοχή της  Unilever, καθώς η αύξηση των πωλήσεών της δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στήριξη παρέχουν, ωστόσο, στην αγορά και τα σενάρια περί εξαγορών και συγχωνεύσεων, με πρωταγωνιστή τη Verizon, η οποία σύμφωνα με πηγές του Reuters έχει προσλάβει συμβούλους για να εξετάσουν την προσφορά εξαγοράς της Verizon Wireless.

«Είναι σαφές ότι η ΕΚΤ βοηθάει», σχολιάζει στο Reuters  Τόμπι Κάμπελ-Γκρέι από την Tavira Securities. «Θα κοιτάξουμε να αγοράσουμε μετοχές από τον κλάδο υγείας και τον φαρμακευτικό κλάδο, και επιλεκτικά κάποιες μετοχές από τις τηλεπικοινωνίες», συμπληρώνει.

Στις 10.30 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης EURO υποχωρούσε κατά 0,20% στις 2.696,71 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE  κατέγραφε κέρδη 0,37% στις 2.696,71 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωνε άνοδο 0,14% στις 7.770,22 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-0,11% υποχωρούσε κατά 0,26% στις 3.833,13 μονάδες.