Εμπλοκή ανέκυψε στο θέμα του διορισμού του Αλέξη Γαλανού ως προσωρινού προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο επικρατεί ανησυχία ότι δεν μπορούν να προσπελαστούν τα νομικά εμπόδια που προκύπτουν σε σχέση με τον διορισμό του κ. Γαλανού στο ΔΣ της Τράπεζας, καθώς ο ίδιος είναι δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου και ταυτόχρονα πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, δεν είναι συμβατός ο διορισμός του Αλέξη Γαλανού στο ΔΣ της τράπεζας, γι' αυτό κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να κάνουν σκέψεις τώρα για διορισμό άλλου προσώπου στη θέση του προέδρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συζήτησε το θέμα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, αλλά δεν έγινε γνωστό εάν οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε κοινό πρόσωπο, το οποίο να αποδεχθεί και να αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, ο κ. Δημητριάδης σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους είπε ότι «είχαμε μια πολύ δημιουργική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ερωτηθείς, αν έγινε επαναπροσέγγιση για να γεφυρωθούν οποιεσδήποτε διαφορές, ο κ. Δημητριάδης επανέλαβε ότι «είχαμε μια πολύ δημιουργική συνάντηση».