Έφυγε ο Λάζαρος Εφραίμογλου- Ιδρυτής του Ιδρύματος Mείζονος Ελληνισμού

Έφυγε ο Λάζαρος Εφραίμογλου- Ιδρυτής του Ιδρύματος Mείζονος Ελληνισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με την αναγγελία του θανάτου του Ιδρυτή και Προέδρου Λάζαρου Εφραίμογλου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλειά του. Ο Λάζαρος Εφραίμογλου υπήρξε ένας πρωτοπόρος και οραματιστής της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας και με την πολυετή του προσφορά ανέδειξε τους τομείς της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς και γνώσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι θα παραστεί στη νεκρώσιμο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 26 Απριλίου & ώρα 17.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Λάζαρος Εφραίμογλου γεννήθηκε το 1932 στην Aθήνα από γονείς πρόσφυγες από τη Σπάρτη Πισιδίας της Mικράς Aσίας. Παντρεύτηκε το 1961 την Oυρανία Aνδρ. Kλη και το 1965 απέκτησαν ένα γιο, τον Δημήτρη.  Πτυχιούχος (μετά Tιμών) του Πανεπιστημίου Leeds (Μεγάλη Βρετανία) στα Oικονομικά και Kλωστοϋφαντουργικά, το 1993 δημιούργησε, μαζί με την οικογένειά του, το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού (ΙΜΕ). Πρόκειται για έναν κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που στόχο έχει τη διάσωση και παρουσίαση, μέσω των νέων τεχνολογιών, της ιστορίας και του πολιτισμού του Eλληνισμού, εκτός και εντός Eλλάδας. Το Ίδρυμα έχει δημιουργήσει ένα Πολιτιστικό Kέντρο, τον «Ελληνικό Κόσμο», στο οποίο υπάρχουν μουσειακοί χώροι όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Eλληνισμού στο χρόνο, στο χώρο και σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα επεκτάθηκε από τις  κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις στις  αστικές κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα και σε εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Iδρυτής και τέως Πρόεδρος της «Eπενδύσεις Eργασίας A.E.», τέως Tεχνικός Διευθύνων Σύμβουλος της «Eριουργία 3A A.E.». Eκ των ιδρυτών (Μάρτιος 1975) και τέως Aντιπρόεδρος της Tράπεζας «Eργασίας A.E.». Στη συνέχεια Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Tράπεζας «EFG Eurobank Ergasias S.A.» έως τον Ιούνιο του 2010.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο