Μια μεγάλη προσπάθεια επίλυσης των γραφειοκρατικών προβλήματων και εξομάλυνσης του θεσμικού πλαισίου ώστε να γίνει η χώρα ελκυστική σε μεγάλους ξένους επενδυτές, πραγματοποιεί η κυβέρνηση.

Το κομβικό σημείο της Ελλάδας και οι οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί  το λιμάνι του Πειραιά που  προσφέρεται ως κόμβος για τα δίκτυα διανομής των προϊόντων τους, αποτελούν σημαντικό κίνητρο για να τοποθετήσουν βάση  στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα επιχειρείται η καθιέρωση της Ελλάδας στο χώρο των νέων τεχνολογιών, υλοποιώντας μία  ακόμη σημαντική  επενδυτική  συμφωνία με τη ΝOKIA.
 Η αρχή έγινε με την  Hewlett Packard και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με την γερμανική SAP ακολούθησαν οι  LG Electronics και Lenovo,  και σύντομα θα ανακοινωθεί και η συμφωνία με τη ΝΟΚΙΑ. Η συμφωνία θα.αφορά την ενίσχυση στην Ελλάδα ερευνητικού κέντρου που θα δραστηριοποιηθεί στις τηλεπικοινωνίες και θα οδηγήσει σε 150 άμεσες προσλήψεις νέων επιστημόνων. 

Τις συζητήσεις, που παρακολουθεί προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, διεξάγουν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Invest In Greece Στέφανος Ησαΐας.  
Το κέντρο της φινλανδικής εταιρίας στην Αθήνα το οποίο λειτουργεί ήδη, είναι ένα από τα τέσσερα που διαθέτει η Nokia στην Ευρώπη.Απασχολεί 400 εξειδικευμένους μηχανικούς τηλεπικοινωνιών και λογισμικού και παρέχει υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξη λογισμικού για τρεις σειρές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.Σημειώνεται ότι η ΝΟΚΙΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός κινητών τηλεφώνων (σε τεμάχια), πίσω από τη Samsung.Η Nokia  ήταν ο ηγέτης στην αγορά τεχνολογίας και συσκευών κινητής τηλεφωνίας,  Πρόσφατα ανακοίνωσε στρατηγική συμφωνία με τη Microsoft, βάσει της οποίας θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο λειτουργικό σύστημα των τηλεφώνων της με αυτό της αμερικανικής εταιρείας. 

Ταυτόχρονα, έπειτα από σειρά ζημιογόνων τριμήνων, η Nokia κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο του 2012 κέρδη. 
Πραγματοποιεί πωλήσεις 30 δισ. ευρώ (2012) σε πάνω από 150 αγορές και απασχολεί 101 χιλιάδες εργαζομένους σε 120 χώρες.