Η γερμανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο θα επικυρώσει μια προηγούμενη απόφαση, η οποία δίνει το πράσινο φως για την δημιουργία του μηχανισμού διάσωσης των οικονομιών της ευρωζώνης μετά τη συνεδρίαση του Ιουνίου κατά την οποία θα εξεταστούν οι συμφωνίες που συνήφθησαν και οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας σήμερα.

«Η κυβέρνηση (. . .) είναι βέβαιη ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο θα επιβεβαιώσει πλήρως την απόφασή του της 12ης Σεπτεμβρίου 2012, που ελήφθη έπειτα από μια εκτενή ακροαματική διαδικασία και στη βάση της οποίας η Γερμανία μπόρεσε να συμφωνήσει από νομικής άποψης στην δημιουργία του ΕΜΣ», του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κάποια εκτίμηση για το πώς το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί να κρίνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, το οποίο επίσης θα εξετάσει την 11η και 12η Ιουνίου, πριν εκδώσει την οριστική του απόφαση.