Την επένδυση που προγραμματίζει στην Ελλάδα  η Nokia Siemens Network, ανακοίνωσε επισήμως πριν από λίγο η εταιρεία  Η επένδυση αφορά στην επέκταση του ερευνητικού  κέντρου που διαθέτει στη χώρα για να αναπτύξει το Mobile broadband  και πρόκειται να δημιουργήσει 150  νέες θέσεις εργασίας.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση  αποτέλεσε ένα project στο οποίο έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και σήμερα ανακοινώθηκε επισήμως.

Η εταιρεία θα  επεκτείνει το κέντρο ανάπτυξης που διατηρεί στην Αθήνα και το οποίο απασχολεί αυτή τη στιγμή 490 άτομα.

Τις επαφές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποίησε ο επικεφαλής  Marketing and Corporate της Nokia Siemens Networks   κ Barry French (φωτό) και  συζητήθηκε το θέμα της παραμονής της Nokia  στην Ελλάδα και η επέκταση  της υφιστάμενης επένδυσης της NSN.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός επισήμανε το γεγονός ότι μία «πρωταθλήτρια της τεχνολογίας», όπως χαρακτηριστικά είπε, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της - που ειναι από μόνο του θετικό νέο- αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, να συμβάλει στη ανάδειξη και εδραίωση της χώρας ως μιας περιοχής όπου το παραγωγικό μας μοντέλο θα μπορεί να βοηθά τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες.  

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους επιστήμονες της χώρας που σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, για να τονίσει: «Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαρίες για δουλειά, ακουμπάμε και στηριζόμαστε, επενδύουμε στις ικανότητές τους, αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας» και «με αυτές τις επενδύσεις θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση».

« Το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη εταιρειών του κλάδου μας, ώστε να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα ευνοήσει τη δημιουργία καινοτόμων νέων προϊόντων,» σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας

Ιδιαίτερη σημασία έχει για την εταιρεία η εξασφάλιση χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την επιδότηση νέων επιστημόνων, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τη Nokia όσον αφορά στη στελέχωση του νέου κέντρου της.  

Μ.Πρωτ.

 

.