Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και για το τραπεζικό σύστημα μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης εξέφρασε στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

«Η αίσθησή μου είναι ότι η κατάσταση βελτιώνεται» τονίζει, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, όπως σημειώνει, ωστόσο μετά από καιρό διαγράφονται οι πρώτες θετικές εξελίξεις που δημιουργούν προσδοκίες για την αναστροφή της.

«Βάζουμε τις βάσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη» υπογραμμίζει.

Ο κ. Σάλλας δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης, επισημαίνοντας πως η επόμενη ημέρα των τραπεζών ταυτίζεται με την επόμενη ημέρα για τη χώρα, αφπού «οι τράπεζες είναι συνυφασμένες με την οικονομία».

Ο ίδιος ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξαγορών, οι οποίες -όπως επισημαίνει - πραγματοποιήθηκαν κάτω από αρκετά ειδικά συνθήκες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ευκαιριακές.

«Στην Τράπεζα Πειραιώς είχαμε προετοιμαστεί εντατικά για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος εδώ και καιρό» προσθέτοντας ότι η ελληνική τραπεζική αγορά ήταν και θα παραμείνει εξαιρετικά ανταγωνιστική.

Τέλος, δεν αποκλείει να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και άλλες εμπορικές ή επενδυτικές τράπεζες.