Το πώς θα αξιοποιηθεί η Παγόδα και ποιος θα την...πρωτοπάρει είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει σοβαρά την αυριανή συνάντηση αφού την Παγόδα διεκδικεί, ο Δήμος, η Περιφέρεια, ο ΟΛΠ στον οποίο ανήκει και θα πρέπει σε όποια λύση να συμφωνήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ πριν από οποιαδήποτε παραχώρηση η εκμετάλλευση κτιρίου προχωρά πρώτα σε μελέτη προκειμένου να ερευνήσει αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και στη συνέχεια παρουσιάζει τη στρατηγική της σχετικής επένδυσης ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η  παραχώρηση  του κτιρίου της Παγόδας στον Πειραιά, αλλά και το.θέμα της ανάπτυξης και διαχείρισης του λιμανιού του Πειραιά θα εξεταστεί σε ευρεία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στη συνάντηση, αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέλιος Σταυρίδης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης.

Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ επεδίωκε  την κατεδάφιση και ανακατασκευή του, κάνοντας λόγο για στατική ανεπάρκεια της στέγης και με σχέδια  στον χώρο αυτό, να γίνει πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ομάδα καθηγητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, όμως, αντέδρασε κάνοντας έκκληση για τη σωτηρία του κτιρίου, με αίτημα που υπέβαλε προς το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ετσι, ο ιστορικός Σταθμός Επιβατών απασχόλησε στις αρχές Απριλίου  το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, τα μέλη του οποίου γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ του χαρακτηρισμού του ως μνημείου, καθώς «αποτελεί ευτυχή συνάντηση της κορυφαίας αρχιτεκτονικής έκφρασης με την τεχνική και κατασκευαστική έκφραση στη δεκαετία του '60, που είναι μοναδική στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες παγκοσμίως. Αποτελεί, επίσης, χαρακτηριστικό τοπόσημο στην περιοχή του Πειραιά και έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία».

Την Παγόδα, θέλει ο  δήμος Πειραιά για να την αξιοποιήσει με εγκατάσταση πιθανότατα των σημερινών υπηρεσιών του κεντρικού δημαρχείου.

Την ίδια στιγμή  ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, ζητώντας να τους παραχωρηθεί το κτίριο της Παγόδας, προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες των αντιπεριφερειών.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ 2012-2016,προέβλεπε ότι το κτίριο της Παγόδας στην περιοχή του Αγ.Νικολάου, θα μετατραπεί σε επιβατικό σταθμό εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων και ξενοδοχείου πολυτελείας πέντε αστέρων.  Ομως ο διεθνής διαγωνισμός που προκήρυξε για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας, κηρύχθηκε άγονος γιατί οι ενδιαφερόμενες εταιρείες προσέκρουσαν στην ιδιαιτερότητα του κτιρίου και τη διάθεση του ΟΛΠ για διατήρηση της στέγης. Έτσι, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε και αναζητείται από τον Οργανισμό νέο με γνώμονα τη λειτουργία του κτιρίου ως εκθεσιακού κέντρου.

 

 Η Παγόδα

 
Ο Επιβατικός Σταθμός που είναι κοινώς γνωστός ως παγόδα, ονομάστηκε έτσι λόγω του σχήματός του. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '60 σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Γιάννη Λιάπη και Ηλία Σκρουμπέλου, οι οποίοι απέσπασαν το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΟΛΠ. Κύριος σκοπός της κατασκευής του ήταν ο ελλιμενισμός των υπερωκεανίων, τα οποία εξυπηρετούσαν τόσο τη μεταφορά μεταναστών στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, όσο και τη διεξαγωγή κρουαζιέρων αναψυχής. Το μικρό μέγεθος του λιμανιού του Πειραιά, όμως, προκάλεσε τη μεταφορά των πλοίων αυτών στον Φαληρικό Όρμο, με συνέπεια ο λόγος ανέγερσης του Σταθμού να έχει ήδη εκλείψει με την αποπεράτωση της κατασκευής του. Ο Σταθμός εγκαινιάστηκε το 1967, λειτούργησε όμως ελάχιστα με την αρχική του χρήση. Από το 1976 και έπειτα χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως χώρος φιλοξενίας εκθέσεων.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, με έναν ενδιάμεσο ημιώροφο. Σε επαφή με το κτίριο χτίστηκε μετέπειτα πολυγωνική αποθήκη, που ωστόσο δεν χαρακτηρίστηκε ως μνημείο δίνοντας στον ΟΛΠ τη δυνατότητα της κατεδάφισής της για την πλήρη ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου.

Μ.Πρωτονοταρίου