Σε υπερδιπλασιασμό της εκτίμησής της για το έλλειμμα του 2014 προχώρησε η Πολωνία, με ταυτόχρονη αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης στην Ευρωζώνη.

Στην έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα το πολωνικό υπουργείο Οικονομικών, η πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα του επόμενου έτους αναθεωρήθηκε στο 3,3% από 1,6% που είχε εκτιμηθεί στην περσινή έκθεση. Η κυβέρνηση προχώρησε, επίσης σε αναθεώρηση της εκτίμησης της για την ανάπτυξη του 2014 στο 2,5% από 3,2%.

Η Πολωνία εξετάσει την επιβολή πρόσθετων μέτρων λιτότητας, μετά τη μείωση του ελλείμματός της στο 3,9% το 2012, με ρυθμό μικρότερο από τον αναμενόμενο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάτσεκ Ροστόφσκι, την περασμένη εβδομάδα.

Για το τρέχον έτος, η κυβέρνηση στοχεύει σε μείωση του ελλείμματος στο 3,5%, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιβραδυνθεί περαιτέρω στο 1,5%.

Για το 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης της πολωνικής οικονομίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,8%, το οποίο εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη μείωση του ελλείμματος στο 2,7%.