Στρέφονται στη ρευστότητα οι επενδυτές και μειώνουν τις θέσεις τους σε ομόλογα και μετοχές  σύμφωνα με την τελευταία  δημοσκόπηση  του Reuters, την οποία πραγματοποίησε σε διαχειριστές κεφαλαίων. Η δημοσκόπηση έγινε τον Απρίλιο, μήνα κατά τον οποίο οι τοποθετήσεις σε διαθέσιμα ρευστά βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο 7 μηνών. 

Σε γενικές γραμμές οι επενδυτές εξακολουθούν να δηλώνουν overweight για τα χρηματιστήρια και underweight για τα ομόλογα και στηρίζονται στην εκτίμηση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν αφειδώς φτηνό χρήμα. Αυτό που προβληματίζει άπαντες όμως, είναι το θέμα της ανάπτυξης. 

«Τα περισσότερα μέρη της παγκόσμιας οικονομίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανάπτυξης… παρόλα αυτά, η βασική ισχύς της εγχώριας ζήτησης του ιδιωτικού τομέα παραμένει ανέπαφη, ενώ περισσότερες κεντρικές τράπεζες διατηρούν χαλαρή νομισματική πολιτική» δηλώνει ο Άντριου Μίλιγκαν της Standard Life Investments και συμπλήρωσε: «Έτσι, εν ευθέτω χρόνω, η νευρικότητα των επενδυτών θα καταλαγιάσει». 

Κατά μέσο όρο, οι θέσεις σε ρευστότητα στους 57 μεγαλύτερους οίκους ΗΠΑ, ΕΕ και Ιαπωνίας αυξήθηκαν στο 5,3% του χαρτοφυλακίου τους τον Απρίλιο, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο. Τον προηγούμενο μήνα, οι θέσεις σε ρευστότητα είχαν υποχωρήσει σε χαμηλό διετίας, στο 4,1% του χαρτοφυλακίου. Οι θέσεις σε μετοχές μειώθηκαν στο 49,6% του χαρτοφυλακίου που είναι χαμηλό 7 μηνών (από 50,7%) και σε ομόλογα στο 38% από 38,3%.