«Στην κρουαζιέρα η ναυτιλία τέμνεται με τον τουρισμό και «το κέρδος από την ανάπτυξή της θα είναι διπλό», εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης κατά την επίσκεψή του σε ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Norwegian Spirit και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «θα πρέπει να δούμε και το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο».

Αναφέρθηκε επίσης στο αυξημένο ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας του κόσμου για τη χώρα μας και σημείωσε ότι χρειαζόμαστε αφίξεις στο έδαφος και όχι απλούς επιβάτες, με περισσότερους αφετήριους λιμένες και με νέους προορισμούς, τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός. «Μαγνήτης», σημείωσε, δεν είναι μόνο οι κατάλληλες και ανταγωνιστικές υποδομές, αλλά και η πολύ καλή εξυπηρέτηση, όπως και τα χαμηλά λιμενικά τέλη και «οι φορείς διαχείρισης λιμένων πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτό».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μουσουρούλης, με το νέο νόμο του ΥΕΝΑ, η κρουαζιέρα αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία αφού δίνεται το δικαίωμα επιβίβασης και από ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις τοπικές οικονομίες.