Δεν τίθεται ζήτημα  να υποβάλει η κυβέρνηση αίτημα προς την τρόικα για να λάβει τη δόση του β΄τριμήνου ύψους 3,2 δισ. ευρώ από το δάνειο της τρόικας, χωρίς μάλιστα να γίνει αξιολόγηση. Το ενδεχόμενο είχε αφήσει ανοιχτό νωρίτερα την Μ. Τρίτη, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ. 

Ερωτηθείς όμως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας για τη «διπλή δόση», απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. 
Νωρίτερα όμως παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών, άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο το οποίο , σύμφωνα με αυτόν, θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα, με την προϋπόθεση  ότι η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη σε όλα και θα έχει καλύψει όλα τα προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. 
Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, να σημαίνει ότι η Τρόικα είναι πιθανό να μην έρθει τον Ιούνιο για έλεγχο στην Αθήνα. 
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό   που όμως διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας,  είναι ανοικτό το  ενδεχόμενο η Αθήνα θα ζητήσει και την εκταμίευση των 6 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου (4,2 από την ευρωζώνη και 1,8 από το ΔΝΤ).

Και αυτό καθώς, σύμφωνα με το σενάριο, το υπουργείο Οικονομικών πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς λήγουν ομόλογα 5,6 δισ. ευρώ στις 20 Μαΐου και πρέπει πάση θυσία να εκταμιευθούν τα χρήματα για να πληρωθούν, αλλά παράλληλα πρέπει και να κρατηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας σε υψηλά επίπεδα. 

Έτσι πρώτος στόχος είναι να εξασφαλιστεί η εκταμίευση από την Ε.Ε. των 4,2 δισ. ευρώ στις 13 Μαΐου, που είναι η δόση του α΄ τριμήνου, και αν είναι δυνατόν η παράλληλη έγκριση της διάθεσης ακόμη 3 δισ. ευρώ, που αποτελούν τη δόση του β΄ τριμήνου.