Χθες Τρίτη ήρθε στην Αθήνα ο επιχειρηματίας Γίρι Σμέτς, ένας εκ των επενδυτών της Emma Delta, προκειμένου σήμερα  να έχει επαφές με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. 
Το ελληνο - τσέχικο fund Εmma Delta έχει διορία ως τις 13:00 ώρα Ελλάδας για να δώσει την τελική απάντηση. 

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης εξέφρασε χθες στο Reuters την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.   

“Είμαι αισιόδοξος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τους ζητήσαμε να ανεβάσουν την τιμή και αναμένουμε την απάντηση τους αύριο” ανέφερε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. 

Εν τω μεταξύ, ο Τσέχος Jiri Smejc διαμήνυσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ενδώσει πλήρως στις απαιτήσεις για αύξηση της τιμής. “Δεν θα επιτρέψουμε να μας σπρώξουν κάπου που δεν θέλουμε να πάμε” σημείωσε στην τσεχική εφημερίδα Hospodarske Noviny. Σημειώνεται πως η Emma Delta, του Τσέχου επιχειρηματία Γίρι Σμετς και του ομίλου Μελισσανίδη, είναι ο μοναδικός υποψήφιος επενδυτής που παραμένει στη διεκδίκηση του ΟΠΑΠ. 

Το μεσημέρι είναι εξάλλου προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που θα αποφασίσει επί της νέας βελτιωμένης προσφοράς της Emma Delta. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μοναδικό σχήμα που κατέθεσε έγκυρη προσφορά για την απόκτηση της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στον ΟΠΑΠ και μένει να φανεί αν  θα αυξήσει το ποσό που είχε συμπεριλάβει στον φάκελο που ανοίχθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Η αρχική προσφορά της Emma Delta ήταν στα 622 εκατ. ευρώ, ενώ το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει θέσει ως κατώτατο όριο τα 650 εκατ. ευρώ που είναι η αποτίμηση του ανεξάρτητου οίκου Duff & Phelps. Έτσι, η Emma Delta καλείται να βελτιώσει την προσφορά της κατά 28 εκατ. ευρώ, κάτι που αναμένεται και να πράξει. Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε την Τρίτη με αύξηση 8,9% στα 7,49 ευρώ, ανεβάζοντας την αγοραία αποτίμηση του μεριδίου στα 728 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προεξοφλεί ότι η Emma Delta θα καταθέσει βελτιωμένη προσφορά που θα κινείται στα επίπεδα των 660-670 εκατ. ευρώ.

 

Μ.Πρωτονοταρίου