Σόιμπλε: Το ευρώ θα είχε επιβιώσει και με Grexit

Σόιμπλε: Το ευρώ θα είχε επιβιώσει και με Grexit

Επανέφερε, μέσω αναφορών στο παρελθόν, τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που... θυμήθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου και το περίφημο δημοψήφισμα που είχε προτείνει.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αποκάλυψε ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είχε συζητηθεί με τον κ. Παπανδρέου, όταν ο πρώην πρωθυπουργός είχε εκφράσει την πρόθεση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η ευρωζώνη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Αναφερόμενος στο νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» ( AfD) το οποίο προπαγανδίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς, όπως πιστεύει, οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο