Την πρόθεσή της να επενδύσει στον ΟΠΑΠ εξαγοράζοντας  ένα μειοψηφικό ποσοστό των μετοχών της κοινοπραξίας Emma Delta ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία Lottomatica.

Η ιταλική εταιρεία παιγνίων και στοιχηματισμού, η οποία επελέγη από την ΟΠΑΠ ΑΕ τον Ιούλιο του 2012 για να της παρέχει τεχνολογική υποστήριξη στην προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων της στον στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου, ανέφερε ότι η επένδυσή της στην Emma Delta είναι στρατηγικού χαρακτήρα. 

«Ο Όμιλος Lottomatica θα ενεργήσει ως ένας εταίρος και σκοπεύει να συνεισφέρει με την τεχνολογία του και με την διεθνή εμπειρία του στα πεδία της τεχνολογίας, της διοίκησης και της διάθεσης νέων προϊόντων», είπε εκπρόσωπος της Lottomatica στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Δεν αποκάλυψε το μέγεθος του ποσοστού της Emma Delta, του ελληνοτσεχικού επενδυτικού σχήματος, που αναδείχθηκε μειοδότης μετά την αποχώρηση άλλων, γνωστότερων επενδυτών από την τελική φάση υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό τον περασμένο μήνα.

Η Emma Delta πρόκειται να καταβάλει 652 εκατ. ευρώ για το 33% του ΟΠΑΠ συν δικαιώματα λήψης αποφάσεων στην επιχείρηση, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χθες Τετάρτη.

Η πώληση αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί πριν από τα τέλη του χρόνου. Αξίζει να σημεωθεί ότι η Emma Delta ελέγχεται από τον Τσέχο επενδυτή Γίρι Σμέιτς, ο οποίος ειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές, και τον Γεώργιο Μελισσανίδη, γιο του γνωστή εφοπλιστή Δημήτριου Μελισσανίδη.