Δεκατρείς όμιλοι από του 15 αρχικά ενδιαφερόμενους, πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης», όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. 
 
Ειδικό η τράπεζα ανακοίνωσε πως «οι επενδυτές προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη Φάση 2 της Διαδικασίας, αφού υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας». Τα ονόματα των υποψηφίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από την Εθνική και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που προωθούν από κοινού το διαγωνισμό για τον Αστέρα και τη χερσόνησο «Μικρό Καβούρι». 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των διεκδικητών είναι ο όμιλος Λάτση μαζί με τον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου, οι τουρκικοί όμιλοι Koc και Dogus (ο πρώτος συνεργάζεται ήδη με τον όμιλο Κουτσολιούτσου της Folli Follie και ο δεύτερος με την Lamda Development), το αμερικανικό fund Colony Capital που διαχειρίζεται περισσότερα από 50 δισ. δολάρια επενδεδυμένα σε ακίνητα, η SI Capital Partners(οι Ρώσοι που εξαγόρασαν τη Δωδώνη), η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners, η Dolphin Capital Partners και η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino).