Η διατήρηση και -εάν είναι δυνατό- η βελτίωση της ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών είναι η επιδίωξη της διοίκησης της ΕΥΑΘ, ΕΥΑΠΣ+0,34% όπως υπογράμμισε σε συζήτηση με δημοσιογράφους, σχετικά με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι αυτό συνδέεται και με το «ξεκαθάρισμα» του τοπίου στη διαδικασία συνδιαμόρφωσης των όρων της σύμβασης παραχώρησης, που θα ακολουθήσει με τα επιλεγμένα σχήματα και με τη συμμετοχή της εταιρείας, μετά τις 31 Μαΐου, ώστε να διαμορφωθεί μια τελική πρόταση ως προς «το τι αναλαμβάνει το κράτος, τι η εταιρεία, πόσο χρεώνει η εταιρεία για αυτά που κάνει, κ.ά.» σε σχέση και με τις επενδύσεις σε υποδομές, που πρέπει να γίνουν στην πενταετία (διπλός αποχετευτικός αγωγός, διπλασιασμός διυλιστηρίου, κ.ά.).

Χαρακτήρισε επίσης «πιο σύνθετη» τη διαμόρφωση των όρων παραχώρησης εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης, από εκείνες σε άλλες εταιρείες, δηλώνοντας για το λόγο αυτό «σχετικά επιφυλακτικός» για τα χρονοδιαγράμματα, που προβλέπουν κατάθεση προσφορών ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.