Την επέκτασή του στη Λιβύη εξετάζει σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Β.Αποστολόπουλου το Ιατρικό Αθηνών, μετά την πολύ καλή σ΄χεση που έχει αποκτήσεις με τη χώρα λόγω της επιτυχημένης αποθεραπείας των τραυματιών του πολύμου.

Το 2012 περισσότεροι από 3.500 τραυματίες του πολέμου στη Λιβύη ήρθαν στο Ιατρικό Αθηνών για να θεραπευτούν,  Φέτος μετά το πέρας του πολέμου, το Ιατρικό Αθηνών έχει αποκτήσει πολύ καλό όνομα και σχέσεις με τη χώρα και διατηρεί ήδη γραφείο εκπροσώπησης στη χώρα.

"Η Λιβύη  σε αυτήν την περίοδο έχει ανάγκη από υποδομές αφού έχει πληγεί από τον πόλεμο. Συζητάμε να συνεργαστούμε με κάποια τοπική εταιρεία του κλάδου, ώστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στη χώρα, τώρα που οι ανάγκες είναι μεγάλες εκεί", αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Β. Αποστολόπουλος.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι εξάλλου η ευρύτερη επέκτασή της στις χώρες της Μέσης Ανατολής και γι αυτό και πραγματοποιεί επαφές και με κάποιο από τα Εμιράτα. Στη Μέση Ανατολή υπάρχει πραγματικά ευκαιρία, καθώς το οικονομικό επίπεδο είναι υψηλό. Αντίθετα στα Βαλκάνια, οι δυνατότητες της εταιρείας, που διαθέτει τρία διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία, είναι περιορισμένες.

Αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα, την πληρότητα και τη ζήτηση, σημείωσε ότι ο κόσμος επανέρχεται σταδιακά και ότι η φετεινή χρονιά είναι καλύτερη από την περσινή όσον αφορά τους έλληνες ασθενείς.

Οσον αφορά τον κλάδο, ευκαιρία αποτελεί η ανάπτυξη του Ιατρικού τουρισμού. "Ομως πρέπει να γίνει με σοβαρότητα και σχεδιασμό. Να προσδιορίσουμε την ταυτότητα και το προϊόν της Ελλάδας και ύστερα να επιχειρήσουμε να το πουλήσουμε. Δεν είμαστε οι φθηνότεροι αλλά έχουμε άλλα πλεονεκτήματα. Πρέπει να τα προσδιορίσουμε σωστά και οργανωμένα να πρωθήσουμε τον Ιατρικό τουρισμό.

Μ.Πρωτονοταρίου