current views are: 1

5 Μαΐου 2013
Δημοσίευση13:24

Γαλλία – Το καλό κρασί στη σωτηρία της πατρίδας

Στο σφυρί βγάζει το Μέγαρο των Ηλυσίων 1.200 φιάλες κρασιού από τις καλύτερες ποικιλίες

Δημοσίευση 13:24’
αρθρο-newpost

Στο σφυρί βγάζει το Μέγαρο των Ηλυσίων 1.200 φιάλες κρασιού από τις καλύτερες ποικιλίες

Στο σφυρί βγάζει το Μέγαρο των Ηλυσίων 1.200 φιάλες κρασιού από τις καλύτερες ποικιλίες, προκειμένου να ενισχύσει με τις πωλήσεις τον κρατικό προϋπολογισμό της Γαλλίας.

 

 

Η δημοπρασία θα γίνει στο τέλος του μήνα στο ξενοδοχείο Drouot από τον οίκο δημοπρασιών Kapandji Morhange.

 

Μεταξύ των κρασιών που θα δημοπρατηθού είναι τρεις φιάλες Chateau Petrus του 1990, των οποίων η αρχική τιμή εκτιμάται από 2.300 μέχρι 2.600 η μία.

 

Στο σφυρί θα βγει, επίσης, μία φιάλη Meursaut Premier Cru του 1998, ένα εξαιρετικό κρασί Βουργουνδίας, αλλά και σαμπάνιες Krug και Salon.

 

Τα καλύτερα κρασιά του Μεγάρου των Ηλυσίων προσφέρονται συνήθως σε αρχηγούς κρατών και μονάρχες.Τον Μάρτιο η βρετανική κυβέρνηση έβγαλε στο σφυρί τα παλιά γαλλικά κρασιά της, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας και του περιορισμού των δαπανών.

 

Τα κελάρια του Μεγάρου των Ηλυσίων είναι διάσημα για το ότι φιλοξενούν τα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας.

 

Το κελάρι του Μεγάρου των Ηλυσίων κατασκευάστηκε το 1947 και με την πάροδο του χρόνου εμπλουτίστηκε. Τα κρασιά που επιλέχθηκαν για να πουληθούν – κυρίως Μπορντώ και Βουργουνδίας – έχουν περάσει από κάποιο προεδρικό επίσημο δείπνο. Οι τιμές στη δημοπρασία ποικίλλουν από 15 έως 2.200 ευρώ και τα έσοδα θα επιστραφούν στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

 


σχετικα αρθρα